Fritované kuřecí řízky na podmáslí

Tohle jídlo dělala jedna soutěžící ze 3. série Masterchefa US. Zkusila jsem ho a je opravdu dobré. Recept jsem trošku upravila, ale snad to na chuti neubralo ;).

 

Suroviny

Kuřecí stehna nebo kuřecí řízky

1 hrnek mouky

1/2 hrnku strouhanky (kukuřičné)

1 hrnek mléka (nebo podmáslí)

1 vejce

1 cibule

2 stroužky česneku

šťáva z pomeranče (nebo pomerančový sirup)

pepř

sůl

sladká paprika (koření)

 

Postup:

Mléko smícháme v míse s vejcem, přidáme sůl, pepř a šťávu z pomeranče. Ponoříme kuřecí řízky a dáme na cca 30 minut do lednice.

Mouku smícháme se strouhankou, česnekem, 1/2 cibule, solí, pepřem a paprikou. Kuřecí řízky dáme do cedníku a necháme trochu stéct přebytečné mléko s vejcem. Obalíme v mouce se strouhankou a fritujeme ve friťáku nebo v hlubší pánvi s cca 2 cm oleje.

Fritujeme do oranžovohněda, poté řízky vyndáme a dáme do kastrolu nebo na plech a necháme dojít v troubě na cca 200 °C (asi 5-10 min).

Zbylou 1/2 cibule namočíme do mléka s vejcem a obalíme v mouce se strouhankou a ufritujeme. Necháme ji pak odkapat na ubrousku.

Do čisté pánve nalijeme mléko s vejcem a na plotně mícháme dokud nevznikne trošku hustší směs (můžeme zahustit moukou/solamylem). Bude trošku hrudkovatá, ale to nevadí.

Kuře podáváme s bramborami, fritovanou cibulkou a s trochou vaječno-mléčné omáčky.

Je to mňamka!

Reklamy

Posted on 10.11.2012, in Recepty and tagged , , , . Bookmark the permalink. Napsat komentář.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: