Cheesecake

V každém americkém filmu a seriálu postavy milují cheesecake. Rachel a Chandlera dokonce dostal až na dráhu zločinu. Musí být tedy sakra dobrý… No, první pokus dopadl skvěle. Je to opravdu lahůdka!

Suroviny na střední formu (500 g sýra)/velkou formu (750 g sýra)

Těsto:

130 g/200 g sušenek (např. bebe)

67 g/100 g másla


Náplň:

500 g (2 vaničky)/750 g (3 vaničky) smetanového sýra (ricotta, mascarpone, atd. NE tvaroh, NE lučina!)

třetina/polovina balíčku práškového pudinku dle chuti

100 g/150 g cukru

šťáva z půlky/jednoho citrónu (menšího)

3/4 vejce

vanilkový lusk, vanilkový cukr (nemusí být)



Postup:

Rozdrtíme sušenky na malé kousky (drobečky) a smícháme ručně s měkkým (ne tekutým) máslem. Vymažeme formu a položíme sušenkové těsto (přitlačíme a uplácáme) – trochu i po stranách. Dáme do trouby na cca 5 minut.

V míse smícháme sýr, žloutky, vanilku, pudink, cukr a vanilkový cukr a pomalu zapracujeme sníh z bílků. Nakonec vmícháme šťávu z citrónu.

Krém nalijeme do formy a necháme cca 5 minut odstát. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu (max. hodinu a půl). Až bude mít povrch zlatou barvu, je cheesecake hotov. Necháme v otevřené troubě hodinu odstát. Poté vytáhneme a po vychladnutí dáme na cca 8 hodin do lednice (ale stačí i méně – po 4 hodinách byla půlka koláče pryč :D).

Můžete podávat jen tak nebo s jahodami, ostružinami, šlehačkou, smetanou atd. (prostě podle chuti).

Advertisements

Posted on 11.9.2012, in Recepty and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Napsat komentář.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: