Schwarzwaldský dort

Skvělý, ale poněkud více nezdravý dort. Hodí se k narozeninám nebo výročí.

Suroviny:

NA OZDOBU

smetana ke šlehání

višně

čokoláda

 

NÁPLŇ 1

2 lžíce solamylu

1x višňový kompot

2 lžíce cukru moučka

mletá skořice

 

NÁPLŇ 2

1 balíček ztužovače šlehačky

600 ml smetana ke šlehání

 

NÁPLŇ 3

višňová marmeláda

 

TĚSTO

6x vejce

90 g rozpuštěného másla

150 g polohrubé mouky

180 g cukru moučka

150 g čokoláda

 

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme máslo, nastrouhanou čokoládu, mouku. V případě bezlepkové diety Jizerka. Nakonec sníh z bílků. Těsto dáme do trouby a upečeme. Jestli je hotové poznáme podle toho, že se těsto na špejli nelepí.

Mezitím si připravíme náplně. Višně dáme i s vodou z kompotu do kastrolu, přidáme vodu, skořici a cukr a necháme projít varem. Můžeme zahustit solamylem. Ušleháme šlehačku se ztužovačem.

Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 3 díly. Na spodní díl dáme višňovou marmeládu a náplň z višní. Přikryjeme dalším dílem korpusu, který také potřeme marmeládou a půlkou šlehačky. Přiložíme poslední díl a schwarzwaldský bezlepkový dort ozdobíme zbylou šlehačkou, strouhanou čokoládou a višněmi. Místo višní se dá použít i jiné ovoce.

Schwarzwaldský bezlepkový dort dáme do lednice vychladit a můžeme podávat.

Reklamy

Posted on 7.9.2012, in Recepty and tagged , , . Bookmark the permalink. Napsat komentář.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: