Lembas – cestovní chléb

Každý, kdo četl nebo viděl Pána Prstenů, zná elfí chléb zvaný lembas. Tento chléb dostali hobiti na dlouhou cestu do Mordoru. Skutečný recept si však elfové odnesli s sebou na Západ. Nám nezbývá nic jiného, než se spokojit s jinými recepty, které snad lembas trochu připomínají…

 

Suroviny:

3 lžíce másla
1 vajíčko
8 lžic cukru
1 sáček vanilkového cukru (nebo skořicového)
12 lžic mouky
1 lžička skořice (nemusí, pokud přidáte skořic. cukr)

Postup:

vše (kromě bílku) smícháme dohromady až vznikne těsto (Doporučuji míchat rukama, zprvu lepí, ale po chvíli to přestane). Dáme do lednice (asi na hodinu). Z těsta bereme kousíčky, ze kterých uděláme placky (cca 5mm) a dáváme na plech. Potřeme bílkem a dáme do trouby na 20 min. při 175° (až budou placky zlaté)

Doba zhotovení: těsto: cca 5-10 min, celkem: cca 1,5

Reklamy

Posted on 7.9.2012, in Recepty and tagged , , . Bookmark the permalink. Napsat komentář.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: