Bochánek (mazanec) bez kynutí

Nejlepší recept na „bochánek“ (mazanec), jaký znám. Je bez kynutí (kyne v troubě) a je moc dobrý.

 

Suroviny:

10 dkg tuku nebo másla

50 dkg polohrubé mouky
250 ml vody
1 kostka droždí
250 ml mléka
20 dkg cukru moučky
1/2 balíčku prášeku do pečiva
3x žloutek

Postup:

Všechny suroviny jednoduše smícháme.

Z těsta vytvarujeme bochánek, dáme ho na plech a pomažeme bílkem. Bochánek bez kynutí pečeme dozlatova při 230 °C.

Upečený bochánek nakrájíme a můžeme podávat.

Advertisements

Posted on 7.9.2012, in Recepty and tagged , . Bookmark the permalink. Napsat komentář.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: